Vendicum
Verkopen kun je leren

Basis verkooptraining

Hoe kom ik aan klanten en opdrachten? In een halve dag leer je een succesvolle vertaalslag te maken van de behoefte van je prospect naar de voordelen van jouw product of dienst. Je bent beginnend of aankomend zelfstandige, verkoper of accountmanager en vraagt je af: hoe kom ik aan klanten en opdrachten? Waar begin ik? Zomaar koud bellen of je een slag in de rondte netwerken? Met deze verkooptraining leer je welke aanpak voor jou werkt.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle verkopers van producten of diensten. De training leert je een succesvolle vertaalslag te maken van de behoefte van je prospect naar de voordelen van je product of dienst, ook al is die nog zo complex. Je maakt het de ander makkelijker om ja tegen je te zeggen.

Wat staat er op het programma?

In een halve dag leer je slagvaardig nieuwe opdrachten of klanten binnenhalen. Niet door gladde praatjes of trucjes, maar door echt contact. Daarvoor maak je je het volgende snel eigen:

 • acquisitievormen
 • introductie netwerken
 • verkoop bevorderen
 • mini-zelfpresentatie (elevator pitch)
 • contact maken
 • verkoopsignalen oppikken en kansen creëren
 • referenties inzetten
 • sociale media gebruiken
 • aan tafel komen
 • behoeftegericht verkopen
 • prospectbehoefte vertalen naar voordelen van eigen product/dienst
 • een winnende offerte opstellen
 • Hoe is de training opgebouwd?

  De verkooptraining behandelt theorie en reikt je handvatten en tips aan en je oefent direct met het toepassen daarvan. Daarbij brengen de trainer en mededeelnemers hun ervaringen in. Een kleine groep (maximaal 8 personen) zorgt ervoor dat ieders vooraf opgegeven persoonlijke leerpunten voldoende aandacht krijgen. Deze verkooptraining is ook heel geschikt als individuele variant. Hierbij word jij 1-op-1 getraind en gecoacht met jouw eigen leerwensen als uitgangspunt. Je traint verkoopsituaties die je dadelijks tegenkomt en meteen in praktijk kunt brengen. Bij de training krijg je het boek Acquisitie voor professionals, dat je kunt gebruiken als naslagwerk.

  Praktische zaken

 • Deze leerzame verkooptraining wordt gegeven op een moment dat in overleg wordt bepaald. Neem contact op om een datum af te stemmen.
 • Vendicum geeft de training ook incompany of op locatie bij jou/jullie.
 • Je krijgt een factuur per e-mail toegestuurd die binnen een week betaald moet zijn; in ieder geval voordat de training plaatsvindt.
 • Op deze training zijn de algemene voorwaarden (pdf) van Vendicum van toepassing.
 • Wat investeer je?

  Je investeert een halve dag van je tijd en € 269,- in deze verkooptraining. Dit bedrag is exclusief 21% btw en inclusief, reiskosten, voorbereiding en uitvoering. Deze investering verdient zichzelf vast terug doordat je meer omzet realiseert.

  Profiteer van combi-voordeel

  Als je tegelijkertijd intekent op de verkooptraining voor gevorderden om de leermodus vast te houden en je verder te ontwikkelen, investeer je in totaal € 493,- exclusief btw.

  Nog meer leren met remote begeleiding

  Heb je na deze training behoefte aan individuele aandacht van de trainer, dan is dat makkelijk en efficiënt te regelen met een strippenkaart voor remote begeleiding. Dat is persoonlijke coaching op afstand via Zoom, MS Teams, telefoon, e-mail of Facetime. In een strippenkaart van 2,5 uur investeer je € 223,- exclusief btw.

  Meer weten over basis verkooptraining of remote begeleiding of direct aanmelden?
  Neem contact op >

  Testimonials

  logo De Maaspoort Theater & Events

  "De tips worden volop toegepast. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende training!"

  logo Holbox

  "Vandaag het certificaat mogen ontvangen voor de maatwerktraining commerciële binnen- en buitendienst. Met dank aan ISBW Opleiding & Training en trainer Jan-Willem Seip en uiteraard Holbox."

  logo Viattence

  Mirella: "Toch wel een leuke training gehad. Had ik niet verwacht."
  Tineke: "Goede afwisseling tussen luisteren en actief bezig zijn."
  Mary: "Jan-Willem is rustig, duidelijk en heeft humor."

  Artikelen

  9 januari 2024

  Acquisitie voor professionals in een vernieuwde druk

  In een tijd waarin de tools voor professionals op het gebied van klantwerving zich in rap tempo ontwikkelen, verschijnt het boek Acquisitie voor professionals, in een vernieuwde druk. De nieuwe versie van het boek staat boordevol eigentijdse inzichten en strategieën. lees meer >

  27 november 2023

  In 5 minuten een salestraining volgen, kan dat?

  Ja, dat is mogelijk. Door dit artikel te lezen, krijg je een deel van een salestraining voorgeschoteld. Waar je normaalgesproken een online salestraining volgt of in een zaal zit om een training, opleiding sales, verkoop training of sales seminar te volgen, steek je nu je licht op met dit artikel. lees meer >

  30 september 2021

  Euforisch verkopen is meer verkopen

  Er is een effectieve manier om de kans op een opdracht bij je potentiële klant te verhogen. Tot zelfs 50%. Dat kan met actieve doorverwijzingen! Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. lees meer >

  Meer artikelen >

  Over Vendicum

  Opdrachtgevers zetten trainingen of masterclasses van Vendicum in omdat ze meer en betere opdrachten willen of nieuwe klanten. Of ze willen de relatie met bestaande klanten verstevigen. Oprichter van Vendicum Jan-Willem Seip (1968) leerde al een kleine twintigduizend mensen klantgericht te verkopen door niet te verkopen.

  Verkopen is mensenwerk

  “Als Oefenmeester in Klantcontact laat ik verkopers ervaren dat verkopen mensenwerk is. Ik leer je écht contact en chemie bij een ander te laten ontstaan. Na zelf eerst ruim dertien jaar in de sales gewerkt te hebben, richtte ik in 2002 Vendicum op om mijn ervaring met anderen te delen. Het geeft me elke keer weer een kick om te zien hoe deelnemers groeien en meer plezier krijgen in verkopen en acquireren.”

  Jan-Willem Seip verzorgt trainingen, workshops, presentaties en lezingen. Hij is een bevlogen en energieke trainer van groepen en auteur van elf boeken en meer dan driehonderd artikelen. Ook is hij sinds 2004 NIMA-examinator voor de examens Sales A en Sales B.

  Wie heeft baat bij verkooptrainingen?

  Vendicum werkt voor:

  Ook organisatoren van netwerkbijeenkomsten en congressen weten Jan-Willem Seip te vinden voor workshops of masterclasses voor groepen tot honderden mensen. De deelnemers komen in beweging en gaan de volgende dag al aan de slag met de inspirerende en bruikbare tips.

  Contact >